Proprietăți acrilice

- 2022-04-27-

Despreproprietăți acriliceca următorul

1.Proprietăți mecanice

1.1 Metacrilatul de polimetil are proprietăți mecanice cuprinzătoare bune și se situează în fruntea materialelor plastice de uz general. Rezistența la tracțiune, încovoiere și compresie sunt toate mai mari decât poliolefinele și mai mari decât polistirenul, clorura de polivinil etc., iar rezistența la impact este slabă. , Dar și puțin mai bun decât polistirenul. Foaia de polimetil metacrilat polimerizat în vrac turnată (cum ar fi foaia de plexiglas aerospațială) are proprietăți mecanice de întindere, îndoire și compresie mai ridicate și poate atinge nivelul materialelor plastice de inginerie, cum ar fi poliamida și policarbonatul.
1.2 În general, rezistența la tracțiune a metacrilatului de polimetil poate atinge nivelul de 50-77MPa, iar rezistența la încovoiere poate atinge nivelul de 90-130MPa. Limita superioară a acestor date de performanță a atins sau chiar a depășit unele materiale plastice de inginerie. Alungirea sa la rupere este doar
1.3 2%-3%, deci proprietățile mecanice sunt practic materiale plastice dure și fragile și au sensibilitate la crestătură, care este ușor de spart sub stres, dar fractura nu este la fel de ascuțită și neuniformă ca polistirenul și sticla anorganică obișnuită. . 40°C este o temperatură de tranziție secundară, care este echivalentă cu temperatura la care gruparea metil suspendată începe să se miște. Peste 40°C, duritatea și ductilitatea materialului vor fi îmbunătățite. Metacrilatul de polimetil are o duritate scăzută a suprafeței și este ușor de zgâriat.
1.4 Rezistența metacrilatului de polimetil este legată de timpul de stres, iar rezistența scade pe măsură ce timpul crește. Proprietățile mecanice ale metacrilatului de polimetil (plexiglas orientat) după întindere și orientare sunt în mod evident îmbunătățite, iar sensibilitatea crestăturii este, de asemenea, îmbunătățită.
1.5 Rezistența la căldură a polimetilmetacrilatului nu este mare. Deși temperatura sa de tranziție sticloasă ajunge la 104°C, temperatura maximă de utilizare continuă variază între 65°C și 95°C în funcție de condițiile de lucru. Temperatura de distorsiune termică este de aproximativ 96°C (1,18MPa), punctul de înmuiere Vicat este de aproximativ 113°C. Rezistența la căldură poate fi îmbunătățită prin copolimerizarea monomerilor cu metacrilat de propilen sau diester acrilat de etilen glicol. Rezistența la rece a polimetilmetacrilatului este, de asemenea, slabă, cu o temperatură de fragilizare de aproximativ 9,2°C. Stabilitatea termică a polimetilmetacrilatului este moderată, mai bună decât clorura de polivinil și poliformaldehida, dar nu la fel de bună ca poliolefina și polistirenul. Temperatura de descompunere termică este puțin mai mare decât 270 ℃, iar temperatura de curgere este de aproximativ 160 ℃. Există o gamă largă de temperaturi de procesare a topiturii.
1.6 Conductivitatea termică și capacitatea termică specifică a metacrilatului de polimetil aparțin nivelului mediu în materiale plastice, care sunt 0,19 W/M.K și, respectiv, 1464J/Kg.K.
2.Performanta electrica
Deoarece metacrilatul de polimetil conține grupări de ester metilic polar în partea laterală a lanțului principal, proprietățile sale electrice nu sunt la fel de bune ca cele ale materialelor plastice nepolare, cum ar fi poliolefina și polistirenul. Polaritatea grupului de ester metilic nu este prea mare, iar metacrilatul de polimetil are încă proprietăți bune de izolare dielectrică și electrică. Este de remarcat faptul că metacrilatul de polimetil și chiar toate materialele plastice acrilice au o rezistență excelentă la arc. Sub acțiunea unui arc, suprafața nu va produce căi conductoare carbonizate și piste de arc. 20°C este o temperatură de tranziție secundară, care corespunde temperaturii la care grupele de ester metilic suspendat încep să se miște. Sub 20°C, grupările de ester metilic suspendat sunt în stare înghețată, iar proprietățile electrice ale materialului vor fi îmbunătățite în comparație cu când acesta este peste 20°C.
3.Rezistență la solvenți
3.1 Metacrilatul de polimetil poate rezista la acizi anorganici relativ diluați, dar acizii anorganici concentrați îl pot face la coroziune și rezistent la alcalii, dar hidroxidul de sodiu cald și hidroxidul de potasiu îl pot face să se corodeze și pot fi rezistenti la sare Este rezistent la hidrocarburi alifatice, insolubil în apă , metanol, glicerina etc., dar poate absorbi alcoolul și se umfla și poate provoca fisurarea prin stres. Nu este rezistent la cetone, hidrocarburi clorurate și hidrocarburi aromatice. Parametrul său de solubilitate este de aproximativ 18,8 (J/CM3) 1/2 și poate fi dizolvat în multe hidrocarburi clorurate și hidrocarburi aromatice, cum ar fi dicloroetanul, tricloretilena, cloroformul, toluenul etc., acetatul de vinil și acetona îl pot dizolva. .
3.2 Metacrilatul de polimetil are o rezistență bună la gaze precum ozonul și dioxidul de sulf.
4.Rezistenta la intemperii
Metacrilatul de polimetil are o rezistență excelentă la îmbătrânirea atmosferică. După 4 ani de test de îmbătrânire naturală, proba are o ușoară scădere a rezistenței la tracțiune și a transmisiei luminii, o ușoară îngălbenire a culorii și o scădere a rezistenței la cracare. Evident, rezistența la impact a fost ușor îmbunătățită, iar alte proprietăți fizice cu greu s-au schimbat.

5.Inflamabilitate

Metacrilatul de polimetil este ușor de ars, iar indicele său de oxigen limitator este de doar 17,3.


KINGSIGN® ACRILeste specializată în toate tipurile de foi acrilice, ferestre acrilice, tunel acrilic, sală marin acrilic, acvariu acrilic, piscină acrilică, rezervor de pești acrilic, piese de prelucrare semifabricate acrilice, lipici acrilic acrilic, foaie acrilică curbată, acrilic la scară largă serviciu montaj foi. pentru detalii, vă rugăm să consultați: 0086 13370079013(Whatsapp/Wechat)