Cum să distingem calitatea foilor acrilice
Metoda de observare
Puteți observa dacă suprafața acrilică este decolorată sau are luciu scăzut și, de asemenea, verificați dacă manualul foii acrilice este în concordanță cu materialul real, determinând astfel dacă este un material legitim.
Metoda de ardere
Puteți lua o mică bucată de acril și o puteți arde. Dacă prinde foc rapid, indică faptul că calitatea acrilicului nu este la standard.
Metoda de transiluminare
Puteți străluci o lumină albă prin foaia acrilică. Fișele acrilice de înaltă calitate au o rată de transmitere a luminii ridicate. Dacă lumina care trece este albă, calitatea este bună. Dacă există o nuanță galbenă sau albastră, sugerează o calitate slabă.
Metoda de adeziune
Puteți să vă alăturați două bucăți de acrilice. Acrilicul de calitate slabă este dificil de separată după topire, în timp ce acrilicul de înaltă calitate se separă ușor. Acest experiment poate ajuta la determinarea calității foii acrilice.
Proprietățile foilor acrilice
Acrilic are o transparență bună și o transmisie ușoară, iar acrilic colorat cu coloranți prezintă un afișaj excelent de culoare.
Acrilic are o rezistență bună la vreme, cu o duritate mare de suprafață și luciu.
Acrilic are o performanță bună de procesare, potrivită atât pentru termoformare, cât și pentru procesare mecanică.
Acrilic este rezistent la uzură și rezistent la coroziune dintr-o varietate de substanțe chimice, cu o stabilitate bună.
Acrilic are proprietăți bune de aderență a vopselei.
Acrilic este rezistent la flacără și nu se va autoezi.